Inspiration
293 Tip en ven
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Tip en ven
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sur? Ta’ en sygedag

Mange mennesker møder på arbejdet i dårligt humør, fordi de tror at det ikke betyder noget. Jeg har en anden mening: Skal du være i dårligt humør hele dagen, kan det bedre betale sig for din arbejdsplads, at du bliver hjemme.

Ringer du til mit kontor, er det oftest Dorte, der tager telefonen. Hun sørger for, at jeg er på de rigtige steder på de rigtige tidspunkter og siger de rigtige ting til de rigtige mennesker.

 

Kunderne ler og booker et kursus
Selv om dagene kan være hektiske, prøver vi altid at lave fis med kunderne, når de ringer. En dag blev Dorte ringet op af Gitte Wahl – som udtales “hval” – hvilket fik Dorte til at svare: “Er det ikke pudsigt? Jeg hedder Dorte Hey!” – som udtales “haj”. Først troede kunden ikke på det, men efter et kort øjeblik brød de begge ud i latter.

 

Sidst var det min tur, da en kunde i telefonen sagde: “Det er Rita Kjær!” hvorefter jeg svarede: “Det er Martin Erichsen fra Hvem Vil Være Millionær!” Hun skreg af grin og bookede et kursus…

 

“Lad mig være i fred!”
En morgen da jeg kom på kontoret, kunne jeg mærke, at stemningen ikke var som den plejede. Dorte svarede i meget korte vendinger og virkede irritabel. Det var tydeligt at noget gik hende på, så jeg spurgte hende om der var noget galt. “Bare lad mig være i fred,” lød det, og jeg forsatte mit arbejde.

 

Efter et par timer kom jeg til hende med et nyt spørgsmål. Humøret var stadig det samme og da jeg spurgte igen, hvad der var galt, vrissede hun: “Der er ikke noget galt – bare lad mig være!”

 

Et dårligt humør-ultimatum
Jeg kiggede Dorte i øjnene og sagde: “Jeg synes, du skal tage dig en sygedag!” Dorte kiggede op på mig. “Hvad!?” spurgte hun overrasket. “Du får et valg: Enten fortæller du mig, hvad der er galt, eller også tager du en sygedag.”

 

En time efter var Dorte atter i godt humør.

 

Du enten dræner eller giver energi
Dårligt humør dræner og suger så meget energi ud af andre kollegaer, at hvis den negative kollega i stedet meldte sig syg, ville de andre kollegaer have så meget energi med humøret i top, at de sagtens kunne klare de ekstra arbejdsopgaver.

 

Skal du være i dårligt humør hele dagen, kan det bedre betale sig for din arbejdsplads, at du bliver hjemme.

 

Du enten dræner eller giver dit team energi. Stilstand findes ikke. Hvad gør du?

 

/Martin

, ,


RELATEREDE EMNER