Inspiration
277 Tip en ven
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Tip en ven
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Nordjyske Stiftstidende

Et godt grin på jobbet
Af Søren Poder

 

 
Gennem firmaet theMcompany hjælper han (Martin Erichsen) virksomheder med at få gang i humoren.

 

– I virkeligheden er humoren der jo i forvejen. Det handler om evnen til at tænke lidt abstrakt: At se tingene på tværs af hinanden og sætte dem i et sjovt perspektiv. Og det er en sans, som vi er født med. Men det, som tit afholder folk fra at bruge deres humor, er en idé om, at sådan én har de ikke. Derfor lader de være med at prøve, fordi de er bange for fiasko og for at miste seriøsitet.

 

Og konsekvensen af en humoristisk fiasko er ikke helt ligegyldige, men gevinsten ved succes er dermed også større end bare et godt grin fra kollegerne, siger Martin Erichsen:

 

– Det, der står på spil, når man prøver at bruge sin humor på arbejdet, kan være ens personlighed og autoritet i form af en titel, og der er andre, som bruger hundredvis af timer på jobbet i mange år for at få autoritet igennem arbejdet. På den måde føler de sig betydningsfulde.

 

– Men humor er på forunderlig vis en god genvej til autoritet og tillid og respekt. Hvis du har en intelligent form for humor, så vil omverdenen se dig som værende mere intelligent. Og hvis man kan få folk til at grine, så er de nødt til at overgive sig en lille smule, og på den måde vinder man deres tillid og respekt. For der er ikke mange, som vil grine sammen med nogen, som de ikke stoler på.

 

Hele artiklen er bragt i Nordjyske Stiftstidende

 

, , ,


RELATEREDE EMNER