Inspiration

866 Tip en ven
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Tip en ven
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Grundlaget for din præstation

Grundlaget for din præstation

Kommer du fra et hjem, hvor kærligheden har været betinget af, de resultater du har skabt, lærer du, at det kræver en ekstraordinær præstation for at få ubetinget kærlighed.

 

At lave store præstationer kan være fantastisk, men hvis du gør det for at få kærlighed, vil din følelse af succes altid være betinget af, om de klapper, når du er i mål, hvilket også kaldes en svag motivationsfaktor.

 

Derfor kastede en børsmægler i New York sig ud fra et højhus på den sorte mandag i oktober 1987, da hans formue var blevet halveret fra $700 mio. til $350 mio. Omvendt ville Dalai Lama nok ikke gå til grunde, hvis vi fratog ham hans titel, og gjorde ham til munk. Det er ikke vigtigt for ham, om de klapper.

 

Supermands-syndromet opstår, når vi er drevet af frygten for ikke at være gode nok. Frygten for at kærligheden trækkes tilbage, hvis vi ikke præsterer. Syndromet finder vi i parforholdet, overfor vennerne og på arbejdet.

 

Uanset om du er ven, forældre, kollega eller chef, kan du sagtens give kritik, uden at modtageren på noget tidspunkt er i tvivl om, at dine følelser er oprigtige. Når det sker, opstår en sund balancegang mellem præstation og følelsen af selvværd.

 

Første skridt til at skabe en større følelse af at være noget værd – uanset hvordan du præsterer – ligger i modet til at turde frigøre sig fra andres holdninger om ens gøren og laden. Ikke et oprør – men en frigørelse. Oprør svarer til at gå fra én grøft til en anden, mens en frigørelse er at finde ligevægten, og kører midt på vejbanen.

 

/Martin
– Gudskelov det snart er mandag!

, ,


RELATEREDE EMNER

Humor som forløser

Dette er ikke en helt almindelig sølvsmed, for han er på vej til middag med Dronningen

High performance – bliv 243% mere produktiv

Link produktivitet med velgørenhed og dit team vil øge produktiviteten til over det dobbelte