Inspiration
451 Tip en ven
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Tip en ven
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Værdien af nære relationer

Værdien af nære relationer

 

Godt nytår! Jeg skriver dette i Indien, hvor jeg har været på en fantastisk og super inspirerende tur. Jeg har besøgt arbejdspladser, mediteret på øde landeveje og skubbet til hellige køer. Hvad jeg især tager med herfra, er værdien er nære relationer.

 

Indernes stærke familiære relationer skyldes i høj grad, at landet på mange måder er decentraliseret, med en stat langt fra så magtfuld som staterne i vesten og Kina. Selv om briterne gjorde et ihærdigt forsøg med at gøre op med landets mange kongedømmer, er det kulturelt stadig familien, der er indernes sikkerhedsnet, ulykkesforsikring og pensionsopsparing.

 

De nære og stærke bånd fik jeg eksemplificeret i historien om et familiemedlem, der forlod huset i vrede, hvorefter moren råbte ud af vinduet: ”Du ved jo, du kommer tilbage, så hvorfor ikke komme tilbage nu?!” For når dagen er slut, samles man atter igen, spiser aftensmad og drikker Chai i sengen. Måske vi kunne lære noget af det?

 

I vores del af verden, kan vi hurtigt gå på Facebook og få en ny ven. Vi kan blive skilt via SMS og lave ny datingprofil, og vi kan endda selv blive udskiftet af HR-afdelingen på få måneder. Naturligvis overdriver jeg, men pointen er, at det er blevet uhyggeligt let at trække stikket på relationen, hvis det passer os. Måske ligger en del af vores stress netop i denne uvished. Relationer er blevet lette at udskifte, og lunten til vores eksisterende er blevet kortere. Bagslaget ligger i, at vi risikerer, det samme sker for os.

 

Til gengæld giver det en mursten af ro i maven, når man ved, at arbejdet, vennerne og familien kan rumme, når man falder i grøften og er en dårlig kollega, ven, far eller mor. Trygheden ved, at man kan komme med stort set hvad-som-helst og stadig bevare relationen, gør at vi tør udforske og mindre bange for at fejle. Det giver oplevelser, vi ikke behøver rejse efter.

 

Må 2013 blive et år med endnu stærkere relationer til din familie, venner og kollegaer.

 

/Martin
Gudskelov det snart er mandag

 

,


RELATEREDE EMNER

Beslutninger i teamet

Når gazellen vågner på savannen, ved den, at den skal løbe hurtigere end løven...

Back to basics

Jeg har netop været konferencier ved et stort arrangement hos en kommune...